FAM. GOUDVISCH

Ken je dat? Zo’n familie waar je je altijd thuis voelt. Waar de koelkast is gevuld met de beste drankjes. Dat je op de stoel kan gaan zitten en de lekkerste gerechten voor je neus krijgt. Waar iedereen altijd welkom is, op ieder moment van de dag.

Die ken je zeker, want dat is bij Fam. Goudvisch! Arie, Bonnie, De Neef van Fred, Moos en Polly zijn alle vijf onderdeel van deze befaamde horecafamilie in Amsterdam, waarbij de ‘ode aan de bruine kroeg’ centraal staat. Precies zoals in een familie zijn er bij iedere zaak (ofwel familieden) overeenkomsten en verschillen; in het menu, het interieur en de sfeer. Maar allen hebben een eigen identiteit, waar elk familielid zijn eigen publieksfavorieten heeft. Zo schenken alle vijf de familieleden de ‘familiewijn’ en staan er Goudvisch klassiekers op de menukaart, maar Ajax kijken doe je bij ARIE, je eet het beste kippetje bij Bonnie, bij Moos zijn de gezelligste vrijmibo's en bij De Neef van Fred zit je op het allermooiste terras van Amsterdam!

Een ding is zeker: bij ieder voelt het als thuiskomen. Welkom bij de familie!

Ga naar de familie website

ARIE OP DE HOEK

Je kroeg op de hoek is vernoemd naar de opa van eigenaar Dennis. Arie is nooit gestopt met het vieren van het leven. Een echte levensgenieter. Hij is vaak te vinden in zijn favoriete hoekje van het café, waar hij geniet van een koud fluitje en een lekkere snack. Al zijn favoriete platen zijn de hele dag door te horen en gaat een tikkeltje harder op vrijdagavond.

Arie is een Amsterdams café en bistro in één, waar je ’s ochtends terecht kan voor je bakkie koffie en ’s avonds voor een lekkere hap, borrel of koud pilsje. De plek brengt jong en oud bij elkaar en is een ode aan de Amsterdamse bruine kroeg. Arie is een huiskamer voor de buurt, waar zoals een echte Amsterdamse kroeg betaamt, alle wedstrijden van Ons aller Ajax worden uitgezonden.

Het interieur heeft elementen die Arie door de jaren heen heeft verzameld. Het sluit op een eigenwijze manier op elkaar aan en je voelt de liefde die erin gestopt is.

ARIE OP DE GRAM

DE NEEF VAN FRED

Fred vertegenwoordigt het familielid dat we allemaal hebben. Hij is een beetje gek, maar goed eten, lekker drinken en gezelligheid komen bij hem op de eerste plaats. Je kunt er elk moment van de dag binnenvallen. Een allemansvriend en altijd in voor gezelligheid. Één ding is zeker; de hele familie komt er graag. Het buurtcafé is een ode aan de onmiskenbare Amsterdamse bruine kroeg. Zichtbaar in het interieur en voelbaar in de warme uitstraling van deze zaak.

Volgens eigenaresse Zinzi is het personeel leidend voor de identiteit van de zaak: “Voor mij is het belangrijk dat de service altijd eerlijk en oprecht is”. Bij De Neef van Fred moet het keer op keer voelen als thuiskomen en maakt het niet uit wie je bent of wanneer je komt.

De menu kaart is geïnspireerd op een Franse bistro met daarop uiteraard ook de familie klassiekers.

FRED'S FOTO'S

MOOS

In een prachtig hoekpand in de Spaarndammerbuurt heeft Café Moos medio september 2022 haar deuren geopend - het vierde lid van Fam. Goudvisch. Moos is een ode aan de Amsterdamse kroeg, waar elk uur van de dag ieder welkom is.

Een gezellig buurtcafé, waar het elke dag een feestje is. Voor de buurt, de gasten en het personeel. Waar vriendschappen ontstaan, mooie herinneringen worden gemaakt en je echt thuiskomt. Moos staat ’s ochtends klaar met een goede kop koffie, serveert lunch op het zonnige terras en gaat door tot de avond met een uitgebreid diner. De vrijdagmiddagborrels zijn ongekend gezellig en lopen altijd uit tot sluit. Jan en alleman staat naast en met elkaar te genieten van het sfeertje bij Moos thuis.

MIS NIKS, VOLG MOOS OP INSTA!